TISZTELT JÁNOSHALMI LAKOSOK ÉS KÖZÜLETI PARTNEREK!
Az FBH-NP Nonprofit KFT, mint a térség hulladékgazdálkodási közszolgáltatója ezúton tájékoztatja a Tisztelt lakosságot és közületeket, hogy elindítja a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést, annak érdekében, hogy a háztartásokban képződött hulladék mennyisége minél magasabb arányban hasznosuljon, csökkentve ezzel a lerakóba kerülő hulladékmennyiséget.
Az eddig megszokott módon (1 kukás rendszer) a hulladékgyűjtő edényzetekbe kevert (biológiailag bomló és csomagolási hulladék) települési hulladék került gyűjtésre, az új rendszerben, ezen hulladékot a továbbiakban 2 felé szükséges gyűjteni. Így a képződött hulladék minél nagyobb arányú hasznosítása, műanyag zsákok ingyenes kiosztásával valósul meg háztartásonként, melybe az papír és műanyag hulladék gyűjthető. Ingatlanonként 22 darab zsák kerül kiosztásra, mely az idei évre elegendő.
Ezen zsákokba együttesen az alábbi hulladékok kerülhetnek:
  -  műanyag (pl.PET palack, öblített tejfölös, joghurtos doboz, műanyag zacskó, reklám táska, PP, HDPE jelzésű flakonok),
  -  papír (pl.újságpapír, szórólap, irodai papírhulladék, tiszta csomagolópapír),
Az egyéb szelektíven gyűjtendő hulladékok elhelyezésére a szelektív hulladékgyűjtő szigetek továbbra is rendelkezésre állnak (üveg, egyéb csomagolási hulladék), kérjük a Lakosságot hogy ezek gyűjtésére használják a szigeteket.
Az összegyűjtött műanyag és papír hulladék ezt követően 2 hetente elszállításra kerül azon a napon, amelyen a hagyományos edényzet ürítése (kedd, szerda, csütörtök, péntek) is történik Jánoshalma közigazgatási területén. A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés érdekében, 2 hetente 2 db hulladékgyűjtő gépjárművet indít, 2016. június 13-tól a szolgáltató.
Természetesen emellett a biológiailag lebomló hulladék gyűjtése a jelenleg is használt edényzetben történik, a bevett gyakorlat szerint, ezen biológiailag lebomló hulladék a csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló zsákba nem keverhető.
A szolgáltatás és a díjfizetés változatlan formában marad.
A zsákok az ingatlantulajdonosokhoz kijuttatásra kerülnek.
Segítő együttműködését megköszönve tisztelettel:

                             Czeller Zoltán                        Agatics Roland
                              polgármester                           ügyvezető
                                                                   FBH-NP Nonprofit KFT