Jánoshalmi Napok 2016 eseményei

Az idei Jánoshalmi Napokról készült felvételeket itt ketinthetik meg

2016. június 30-án az Imre Zoltán Művelődési Központban  a Mithras Pedagógus Kórus évadzáró koncertjével kezdődött az idei Jánoshalmi Napok programsorozat.
Július 1-én a Művésztelepen volt a jánoshalmi III. művésztábor alkotásait bemutató kiállítás megnyitója. A tárlatot megnyitja Szemadám György, Munkácsy Mihály-díjas Érdemes Művész. nyitotta meg. Ezt követően az Imre Zoltán Művelődési Központ a szenttamási és jánoshalmi Díszítő Művész Kör kiállítását Kiss György tanácsnok nyitotta, meg. A főtéri szabadtéri színpadon a beköszönő után a Mezei Csokor Népdalkör, az Új Pávakör, a Gyermeklánc Óvoda , a Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola, a Hunyadi János Általános Iskola műsora és a  FM Mezőgazdasági Szakképző Iskola műsora következett.
Az idei Jánoshalmi Napokat ünnepélyesen Czeller Zoltán Jánoshalma Város polgármestere nyitotta meg. Sokak örömére ezután meg is kezdődhetett Kaczor Feri koncertje. A napot az Imre Zoltán Művelődési Központban diszkó, a Béke tér – sörsátor pedig Nagy Lajos előadásában szalonzene zárta.
Július 2-án szombaton Szent Anna Katolikus Iskola udvarán volt a motoráldás, melyet a motorosok felvonulása követett.
A Béke téren tűzgyújtás, főzés, Játszóház a Baptista Gyülekezet szervezésében, a Szabadtéri Színpadnál gólyalábas, mutatványos bohócműsor volt elsősorban a legfiatalabb korosztály számára.
Késő délután a felnőtteknek való műsorfolyamot a Pöndölösök kezdeték, majd a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület műsora és a jánoshalmi aerobik csoport és a Halima Hastánc csoport műsora következett.
A Szent Anna Katolikus Iskola udvarán a motorosoknál este a Tankcsapda Tribute koncertje volt, a Szabadtéri színpadon pedig késő este Nagy Feró és a Beatrice lépett a közönség elé és szórakoztatta azt, mint egy két órán át. A napot utcabál zárta a a Kék Ingesekkel, az Imre Zoltán Művelődési Központban pedig Welcome buli, a Szent Anna Katolikus Iskola udvarán pedig a Voltage zenekar koncertje volt.
Vasárnap délelőtt a Szent Anna Római Katolikus Templomban ünnepi szentmise volt a városunkért, melyen egy keresztelő is volt.
A zsinagógában ezen a napon mártír istentiszteleten  Radvánszki Péter emlékezett meg az elhurcolt a meggyilkolt zsidó áldozatokról
Az idei Jánoshalmi Napok zárórendezvénye július 9-án a Dr. Fenyvesi Máté Sportcsarnokban   XVI. Táncgálával zárult.

A 2016. évi Jánoshalmi Napok támogatói:
–  Agroszint Bt.
–  Bajapress Kft.
–  Bognár Viktória
–  Jánoshalmáért Alapítvány
–  Jánoshalmi Hunyadi Népe
–  Jánoshalmi Vadásztársaság
–  Jánoshalmi Közfoglalkoztatási Non-profit Kft.
–  Koch-Vin Kft.
–  KunVin Borászati Kft.
–  Kriszted Bt.
–  K&H Bank Zrt. Jánoshalma
–  OTP Bank Nyrt. Jánoshalma
–  Piramis Trade Bau Kft. – Korzó Étterem

BGA logó

A programok megvalósítását a Bethlen Gábor Alap támogatta a TTP-KP-1-2016/1-000166 számú pályázat keretében. A támogatás összege: 1.000.000 Ft.