Várható időjárás Magyarország területén

Várható időjárás Magyarország területén február 11. estig

Várható időjárás Magyarország területén február 11. estig

2021. 02. 08. hétfő:
Elvonulóban van a mediterrán ciklon, a Dunántúlon délután, a középső és keleti tájakon éjszaka már csökken a felhőzet. Estig még többfelé várható csapadék, zömében eső, délnyugaton esetleg zivatar. A Dunántúlon a csapadékhullás végén előfordulhat halmazállapot-váltás, de nem lesz jellemző, illetve számottevő hóréteg sem alakulhat ki. Éjszaka nyugat felől újabb mediterrán ciklon érkezik, így az éjszaka második felében a Dunántúlon ismét elered az eső, néhol ónos eső is eshet. A hőmérséklet hajnalban -5 és +2 fok között várható.

2021. 02. 09. kedd:
Az átvonuló ciklon hatására országszerte borult lesz az ég, többfelé várható eső. Az északi megyékben reggel, kora délelőtt ónos eső is hullhat. Ugyanakkor az északi, északnyugati tájakon havas eső, hó is előfordulhat. Számottevő hóréteg (mintegy 5-10 cm) elsősorban az Északi-középhegységben alakulhat ki. A főváros térségében síkvidéken vegyes halmazállapotú csapadékra, némi latyakos hóra van kilátás. A csúcshőmérséklet az ország északi felén kevéssel fagypont felett, délen ugyanakkor 7, 14 fok között valószínű.

2021. 02. 10. szerda:
Újabb mediterrán ciklon érkezik, mögötte sarkvidéki hideg levegő árasztja el hazánkat. Sokfelé várható csapadék. Hajnalban északkeleten még hullhat kevés eső, ónos eső, hó, majd ott átmeneti csapadékszünet következik. Ugyanakkor reggel nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, egyre nagyobb területen ered el az eső. Az esőt a nap második felében az északi megyékben havazás, havas eső, esetleg ónos eső válthatja. Az éjszakai -6, +3 fokról 0, +12 fokig melegszik fel a levegő. Északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton az enyhébb idő.

2021. 02.11. csütörtök:
Nyugat felől csökken a felhőzet. Éjszaka, reggel még többfelé eshet, az esőt keletebbre is ónos eső, majd egyre inkább havazás váltja. Eközben nyugat felől szűnik a csapadék, este már csak a Tiszántúlon várható hó. A hó mennyisége és esélye a jelenlegi számítások alapján erősen kérdéses. Reális forgatókönyv lehet az, hogy csak az ország északi felében hull mintegy lepel-5 cm hó, de más forgatókönyv szerint ennél jóval több helyen és jelentősebb mennyiségben is eshet. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz viharos, a Dunántúliközéphegységben és a Budai-hegységben akár 80-90 km/h-s széllökések is előfordulhatnak. Ez a hóréteg függvényében jelenthet komolyabb hófúvást is, azonban a hó mennyiségével egyetemben még rendkívül bizonytalan a hófúvás mértéke is. Napközben csökken a hőmérséklet, csupán -6, +8 fok lesz a csúcsérték, ami a reggeli órákban áll be.

Jánoshalma

Hírkategóriák

Népszerű hírek

Közösség

Image

+36 77 501 001

polghiv@janoshalma.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

Image
H-6440, Jánoshalma, Béke tér 1., Magyarország
Image
A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje
hétfő: 8:00 - 12:00
13:00 - 16:00
kedd: nincs
szerda: 8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
csütörtök: nincs
péntek: 8:00 - 12:00
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Szechenyi 2020 TOP_PLUSZ pályázatok