Nincs több dobása, őrizetben a fiatal jánoshalmi tolvaj

Nincs több dobása, őrizetben a fiatal jánoshalmi tolvaj

Nincs több dobása, őrizetben a fiatal jánoshalmi tolvaj

Több mint fél tucat bűncselekményt elkövetett egy 20 éves jánoshalmi férfi, most felelnie kell a tetteiért.

Bejelentést tett a Jánoshalmi Rendőrősre egy asszony 2023. november 26-án, miszerint valaki elvitt több kiló tápot, kukoricát és napraforgót a tanyájáról az éj leple alatt. Az ingatlanra szerelt biztonsági kamera rögzítette az esetet, aminek segítségével a nyomozók hamar beazonosították a tolvajt.

A 20 éves helybéli nem volt ismeretlen a rendőröknek, eddigre már több bűncselekmény elkövetőjeként is azonosították. Előfordult ugyanis, hogy gázmérőt, szivattyút, láncfűrészt, hegesztőt vagy éppen fűnyírót vitt el udvarokból, ahova rendszerint a kerítésen átmászva jutott be. Volt, ahonnan csupán két pulcsit sikerült zsákmányolnia, de attól sem riadt vissza, hogy lakásba törjön be pár holmiért. Egyik alkalommal az egyik pékség kasszáját dézsmálta meg, ide a nyitva hagyott ablakon keresztül jutott be és 40 ezer forintra sikerült szert tennie.

A jánoshalmi nyomozók hiába vonták többször felelősségre a fiatalt, nem tanult a hibájából, összesen több mint fél tucat lopást elkövetett. A tolvajnak nem maradt több dobása, ezért 2024. február 12-én az otthonához vonultak a rendőrök. Ekkor a padláson próbát elrejtőzködni, de hiába bújócskázott, megtalálták. A férfit kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. Az ellopott holmik egy részét megtalálták az egyenruhások és visszaadták a tulajdonosoknak.

Tetszett a cikk? Kérem, ossza meg!

Hírkategóriák

Népszerű hírek

Közösség

Image

+36 77 501 001

polghiv@janoshalma.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

Image
H-6440, Jánoshalma, Béke tér 1., Magyarország
Image
A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje
hétfő: 8:00 - 12:00
13:00 - 16:00
kedd: nincs
szerda: 8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
csütörtök: nincs
péntek: 8:00 - 12:00
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Szechenyi 2020 TOP_PLUSZ pályázatok