Köszöntöttük az egészségügyi dolgozókat

köszöntöttük az egészségügyi dolgozókat

Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték Jánoshalmán, a Semmelweis-nap alkalmából rendezett városi ünnepségen, ahol átadták a Jánoshalma Egészségügyéért díjat is.

Czeller Zoltán polgármester köszöntőjében most nem elsősorban Semmelweis Ignác közismert tudományos munkásságáról beszélt elsősorban, hanem arról az áldozatos munkáról, amit az egészségügyben dolgozók tanúsítanak nap mint nap, de legfőképp a korona­vírus-járvány megjelenése óta végeztek az elmúlt másfél évben Jánoshalmán is.

– A bevezetett járványügyi intézkedések életbelépése óta valamennyi, a város lakosságát érintő döntést csak azt követően hoztam meg, hogy előtte mindenre kiterjedően konzultáltam a helyben is illetékes egészségügyi szakemberekkel. Minden döntésem során az ő szakmai véleményük volt a mérvadó

– fogalmazott a városvezető, aki sokadik alkalommal mondott köszönetet Jánoshalma összes egészségügyi dolgozójának, kiemelve, hogy nélkülük nem sikerült volna a járvány sokadik hullámát is legyőzni.

A polgármester emlékeztetett, hogy tíz évvel ezelőtt adták át a város legnagyobb egészségügyi beruházását, a több mint kilencszázmillió forintból épült Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központot, így nemcsak a helyi, hanem a környező települések betegei is a legmagasabb szintű ellátást kapják.

A balatonfüredi kardiológiai rehabilitációs intézetből videóüzenetben köszöntötte az ünnepség résztvevőit a korona­vírus-fertőzés szövődményeiből lábadozó Bányai Gábor országgyűlési képviselő is, aki kiemelte, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma az országban az egyik legerőteljesebben érintette a bácsalmási és a jánoshalmi térséget.

– A sok imának, az orvostudománynak, a kiváló szakembereknek és a megye egyik legjobban működő helyi egészségügyi intézményrendszerének köszönhetően sikerült felvenni a harcot a vírussal szemben – hangoztatta a képviselő, aki bízik abban, hogy sikerül mielőbb hazajutnia Jánoshalmára.

Az ünnepségen adták át a János­halma Egészségügyéért díjat, amelyet idén dr. Horváth Endre, a Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője kapta.
Fotó: Pozsgai Ákos

Hírkategóriák

Népszerű hírek

Közösség

Image

+36 77 501 001

polghiv@janoshalma.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

Image
H-6440, Jánoshalma, Béke tér 1., Magyarország
Image
A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje
hétfő: 8:00 - 12:00
13:00 - 16:00
kedd: nincs
szerda: 8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
csütörtök: nincs
péntek: 8:00 - 12:00
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Szechenyi 2020 TOP_PLUSZ pályázatok