Kérem, olvassák el figyelmesen

Kérem, olvassák el figyelmesen

Kérem, olvassák el figyelmesen

Kérem, olvassák el figyelmesen Jánoshalma forgalomirányító lámpával ellátott kereszteződéséhez kapcsolódó tájékoztatót, amelyet a Magyar Közút Zrt. adott ki a mai napon:
"A Jánoshalma Dózsa Gy. u. – Bajai u. – Rákóczi F. u. jelzőlámpás csomópont alapesetben forgalomfüggő csomópont, ami annyit jelent, hogy a járművek és a gyalogosok is csak bejelentkezés alapján kapnak zöld jelzést.

Fontos, hogy a járművezetők a STOP vonalhoz minél közelebb álljanak meg, hogy a detektor érzékelje őket, és zöldet kapjanak.

A gyalogosoknál a bejelentkezés a gyalogos nyomógomb megnyomásával történik, melynek megnyomásáról a nyomógomb VÁRJON felirat villogásával, vagy folytonos világításával jelez vissza, attól függően, hogy milyen nyomógomb típus van felszerelve.

Ennél a csomópontnál részlegesen védett irányítási mód, azaz úgymond „telizöldes” irányítás van, tehát számítani kell rá, hogy az egymással szemből érkezőknek együtt van zöld jelzés és minden irányba továbbhaladhatnak.


Tudni kell, hogy ez nem egyedi eset, országszerte több ilyen telizöldes irányítású jelzőlámpás csomópont működik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy ennél a csomópontnál is a KRESZ szabályainak betartása szerinti közlekedés a járművezetők egyedi felelőssége."

Balesetmentes vezetést mindenkinek!

Tetszett a cikk? Kérem, ossza meg!

Hírkategóriák

Népszerű hírek

Közösség

Image

+36 77 501 001

polghiv@janoshalma.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

Image
H-6440, Jánoshalma, Béke tér 1., Magyarország
Image
A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje
hétfő: 8:00 - 12:00
13:00 - 16:00
kedd: nincs
szerda: 8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
csütörtök: nincs
péntek: 8:00 - 12:00
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Szechenyi 2020 TOP_PLUSZ pályázatok