Teljes felújítást kap a Helyi Termelői Piac

Teljes felújítást kap a Helyi Termelői Piac

Teljes felújítást kap a Helyi Termelői Piac

Teljes felújítást kap a Helyi Termelői Piac
A 2019-es választási kampányban tett újabb ígéretnek tesz eleget a város Képviselő-testülete. 2022-ben megkezdődött a földutak aszfaltos úttá való korszerűsítése, ezzel párhuzamosan az Önkormányzat elkészíttette a Helyi Termelői Piac felújításának terveit. A bajai székhelyű Sándorfi Tervezőiroda által készített engedélyes és kiviteli tervek, és a látványtervek már megtekinthetők a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán.
A tervekben szerepel a piactéren most álló, egykor kocsmaként üzemelő, régi kőépület elbontása. Helyette egy új épület kerül felépítésre, ami raktár, és elárusító tér is lesz egyben. Kialakításra kerülnek a szociális helyiségek, riasztóval, kamerarendszerrel, informatikai rendszerrel, és a mosdók technikai felszerelésével együtt.
A teljes felújítás része a külső közművek kiépítése, az akadálymentesítés, a napelemes rendszerű piaci térvilágítás kiépítése is. Parkolók, kerékpártárolók és térburkolatok készülnek, emellett zöldfelület kialakítására, és kerítés építésére is sor kerül. Épített asztalok, padok kialakítása, falikút és fertőtlenítő helyiség is része a terveknek. A piacon eddig is jelenlévő kisállatok, jellemzően szárnyas jószágok árusításának megoldására is gondoltunk. Erre a terület Sportcsarnok felőli részén lesz lehetőség, ide aszfaltburkolat kerül, egyik kapun be lehet állni gépjárművel, akár utánfutóról is lehet folytatni az értékesítést, és a szemben lévő kapun kényelmesen elhagyni a piac területét.
A mai kor színvonalának mindenben megfelelő mezőgazdasági áruértékesítő épületegyüttes kialakítása a célunk. Azt gondolom, ha elkészül, még több évtizedig eleget fog tenni ennek a követelménynek.
Az Önkormányzat pályázati forrásból építi meg a tervezett korszerűsítést. A pályázat benyújtásra került az elmúlt évben, Karácsony előtti napokban érkezett a jó hír, hogy a pályázat nyertes. Amint az EU források megérkeznek, és az Önkormányzat számláján lesz a pénz, az Önkormányzat megkezdi a felújítást.
A város vezetése fontosnak tartja, hogy a helyi lakosság friss terményekkel való ellátása helyben termelt mezőgazdasági termékekből történjen.

Tetszett a cikk? Kérem, ossza meg!

Hírkategóriák

Népszerű hírek

Közösség

Image

+36 77 501 001

polghiv@janoshalma.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

Image
H-6440, Jánoshalma, Béke tér 1., Magyarország
Image
A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje
hétfő: 8:00 - 12:00
13:00 - 16:00
kedd: nincs
szerda: 8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
csütörtök: nincs
péntek: 8:00 - 12:00
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Szechenyi 2020 TOP_PLUSZ pályázatok